Ülkemizde demokrasi dışında bir seçenek yoktur.

Ülkemizde demokrasi dışında bir seçenek yoktur.

25 Temmuz 2016 Pazartesi 15:38
“Ülkemizde demokrasi dışında bir seçenek yoktur. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz”

Balıkesir’de Odalar ve STK’lar  ortak basın açıklaması yaptılar. Dursunbey’de mevcut Sivil Toplum Kuruluşları da açıklamaya tam destek verdiler.

Açıklamada; “Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diliyoruz”  denildi.

Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Ticaret Borsası ile Sivil Toplum Kuruluşları  BALKONUK’ta  düzenledikleri basın toplantısında, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla TOBB tarafından Türkiye’deki 365 oda ve borsa ile birlikte ortak bildirgeyi paylaştı. Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula’nın başkanlık ettiği toplantıda, basın metni İsmail Uğur tarafından okundu. “Demokrasi vazgeçilmezimiz, milli irade gücümüz, kardeşliğimiz geleceğimiz” sloganı ile okunan basın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

“15 Temmuz gecesi milletimiz ve milli kurumlarımız, demokrasimize kasteden alçakça bir saldırıyı önlemiştir. Halkımız sandığa ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Darbe girişimi haberleri ortaya çıktığı gece, birliğimiz ve Oda-Borsa camiası olarak ilk tepkimizi ilk anda ortaya koyduk. Bu hain kalkışmanın başarısızlığa uğraması, Türk milletinin birlikte duruşu, kararlı tutumu ve demokrasiye sahip çıkma iradesiyle mümkün olmuştur. Ülkemizin bütün kurumlarının, siyasi partilerimizin, sivil toplumun, basın kuruluşlarımızın, demokrasiye sahiplenmiş olmasından herkes büyük bir mutluluk duymalıdır. Demokrasi düşmanlarına karşı iktidarı ve muhalefetiyle siyasi partilerimizin ve siyasetçilerimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve kararlı duruş en büyük takdiri hak etmektedir. Gözü dönmüş darbecilerin saldırılarına büyük bir sebatla direnen, böylece gazi unvanını bir kez daha hatırlatan meclisimizle gurur duyuyoruz. Bu darbe girişimi karşısında direnen, tavır sergileyen herkese, başta kahraman emniyet görevlilerimize ve TSK’nın şerefli mensuplarına, gönül dolusu teşekkür ediyoruz. Onlara minnettarız. Bizler, gücünü sandıktan, yetkiyi milletten almayan bir idare istemiyoruz. Ülkemiz için demokrasi dışında bir seçenek de görmüyoruz. Ordu içerisinde örgütlenmiş bir terörist çetenin tamamen ortaya çıkartılmasını ve adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz. Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu şerden, hem demokrasimizi, hem de birlik ve beraberliğimizi güçlendirerek çıktık. Hepimiz demokrasi konusunda toplumda sağlanan bu büyük mutabakatın değerini bilmeliyiz. Şimdi çok daha güçlü olmak, birbirimize daha fazla sarılmak, birbirimizi daha fazla sevmek zorundayız. Ülkemizi kaosa sürüklemek isteyenlerin tuzağına düşmeyeceğiz. İş dünyası olarak daha fazla çalışma, üretme, istihdam sağlama zamanı diliyoruz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğine ve demokrasimize karşı olanların da karşısında dikileceğiz. Özel sektör olarak, ülkemiz ve milletimiz için daha bir azimle çalışacak ve Türkiye’yi büyük hedeflerine taşıyacağız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak omuz omuza verelim. Yeter ki birbirimizi sevelim, birbirimize inanıp güvenelim. Devletimiz ve ülkemiz var oldukça biz de varız. Demokrasi varsa hepimiz varız. Allah, ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın.”

ŞEHİT  SOLAK’IN AİLESİNE MADDİ DESTEK VERME KARARI ALDILAR

Basın açıklamasına Balıkesir ilçelerinden de 21 oda ve STK başkanları katıldı. Ankara’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) darbe girişimi sırasında Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit olan polis Turgut Solak’ın ailesini de unutmayan Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Faruk Kula, ” Ankara Gölbaşı Özel Hareket Daire Başkanlığında görev yapmakta olan demokrasi şehidimiz Turgut Solak’ın ailesine destek olmak ve odalar olarak onurlu bir iş yapmak için kendilerine yardım elimizi uzatmak isteriz. Balıkesir’in ilçelerinden bizleri yalnız bırakmayarak demokrasiye sahip çıkmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Eğer sizlerde destek verirseniz demokrasi şehidimiz olan Turgut Solak için odalar olarak hep birlikte demokrasi şehidimizin ailesine maddi destek vererek onurlu bir iş yapmış oluruz diye düşünüyorum” dedi. Başkan Kula’nın bu talebi alkışlarla kabul edildi.



Kategori:
Bu haberde sizin de yorumunuz yayınlanabilir! Lütfen üye girişi yaparak bir yorum gönderin.
Yorum gönderebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye Girişi | Üye Ol
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.


Dursunbey'de 4 yıllık Üniversite İhtiyaç mı ?


Resulullah (sav) Arafat'ta vakfe yaptı ve: "Burası Arafat'tır, vakfe yeridir, Arafat'ın her yeri vakfe yeridir" dedi. Sonra güneş batar batmaz ifaza yaptı. (Arafat'ı terketti). Devesinin terkisine Üsame İbnu Zeyd (ra)'i bindirdi. Efendimiz (sav), -halk sağında ve solunda (develere telaşla vururlarken) onlara dönüp bakmadan- her zamanki sükun ve rıfk halini koruyarak eliyle işaret edip: "Ey insanlar! Sakin olun" diyordu. Sonra Cem'e (Müzdelife'ye) geldi. Orada iki namazı da (akşam ve yatsı) beraberce kıldırdı. Sabah olunca Kuzeh tepesine gelip üzerinde vakfe yaptı. "Burası Kuzeh'dir, vakfe yeridir. Cem'in tamamı vakfe yeridir!" dedi. Sonra oradan ayrıldı, Mubassır vadisine geldi. Devesine vurdu. Deve dört nala koşarak vadiyi geçti. Orada durup, amcası Abbas (ra)'ın oğlu Fazl'ı devesinin terkisine aldı. Oradan Cemretu'l-Akabe'ye geldi ve taşlama yaptı. Sonra menhara (kesim yerine) geldi: "Burası menhardır (kurbanlarımızı keseceğimiz yer), Mina'nın her tarafı menhardır" buyurdu. Has'am kabilesinden genç bir kadın gelerek: "Ey Allah'ın Resulü! Babam yaşlanmış bir ihtiyardır, Allah'ın hacc farızası kendisine terettüp etmektedir. Ben ona bedel hacc yapabilir miyim?" diye bir sual sordu. Resulullah (sav): "Babana bedel hacc yap!" cevabını verdi. Bu sırada eliyle, devenin terkisinde bulunan Fazl'ın başını büktü. Amcası Abbas (ra): "Ey Allah'ın Resulü! Amcanın oğlu Fazl'ın başını niye büktün?" diye sordu. "İkisini de birer genç görüyorum. Onlar hakkında şeytanın şerrinden emin değilim!" dedi. Derken bir adam daha gelip: "Ey Allah'ın Resulü, ben traş olmazdan önce ifaza tavafını yaptım!" dedi. "Traş da ol, bunda mahzur yok!" cevabını aldı. Derken bir başkası daha gelip: "Ey Allah'ın Resulü, ben taşlama yapmazdan önce kurbanımı kesmiş bulundum!" dedi. "Taşlarını da at, bunda bir mahzur yok!" cevabını aldı. Sonra Resulullah (sav) Beytullah'a geldi, onu tavaf etti. sonra zemzem'e geldi ve: "Ey Abdulmuttaliboğulları, eğer halk size bunun üzerine galebe etmeyecek olsa mutlaka çekerdim" dedi.

Dursunbey için namaz vakitleri. İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:
Takımlar O G B M P
1Galatasaray30263181
2Fenerbahçe30254179
3Trabzonspor301541149
4Beşiktaş301441246
5Kasımpaşa301271143
6Rams Başakşehir FK301261242
7Çaykur Rizespor301261242
8Bitexen Antalyaspor301011941
9Yukatel Adana Demirspor30912939
10Corendon Alanyaspor30912939
11 EMS Yapı Sivasspor309111038
12 Yılport Samsunspor301061436
13Mondihome Kayserispor301091136
14MKE Ankaragücü307121133
15Atakaş Hatayspor307121133
16Tümosan Konyaspor307121133
17Gaziantep30871531
18Vavacars Karagümrük30791430
19Siltaş Yapı Pendikspor30781529
20Istanbulspor AS30372013
Şampiyonlar Ligi
UEFA Kupası
Küme Düşenler
BIST
2.007,55
Dolar
13,8288
Euro
15,6364
Altın
795,6600
Copyright © 2010 Dursunbey.com - Tüm Hakları Saklıdır | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.