`Körfez`de Trafik Denize İnecek`

`Körfez`de Trafik Denize İnecek`

24 Aralık 2014 Çarşamba 11:01
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, körfez bölgesinde denizde yolcu taşımacılığını hayata geçireceklerini, bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini hayata geçirmek üzere çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, körfez bölgesinde denizde yolcu taşımacılığını hayata geçireceklerini, bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini hayata geçirmek üzere çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Başkan Uğur, körfezde Altınoluk’tan Ayvalık’a kadar Balıkesir’in sahillerinde feribotla ulaşım sağlanacağını, bunun iç ve dış turizmi de büyük ölçüde canlandıracağını söyledi.

Ayvalık – Cunda Arasına 240 Metrelik Köprü Yapılacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, geçtiğimiz hafta Ayvalık ilçesinde incelemelerde bulundu. İlk olarak Cunda’ya (Alibey Adası) geçen Uğur’a Balıkesir ve Ayvalık’taki yerel yöneticiler ile Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi’nden teknik heyet eşlik etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık’ Cunda’ya bağlayan karayolunun yerine köprü yapılacağını, 240 metre uzunluğundaki köprünün inşasının çok yakında başlayacağını bildirdi. Bu köprü ile turizm cenneti Ayvalık’ın Cunda Adası ile bağlantısının her mevsim daha güvenli olacağı belirtildi.

Cunda’ya 60 metrelik İskele

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Alibey (Cunda) Adası’ndaki incelemesi Sırasında Lale Adası mevkiinde boğaz köprüsü yakınında mevcut atıl haldeki eski iskelenin olduğu yere kıyıdan denize 60 metre uzunluğunda yeni ve modern bir iskele yapılması için talimat verdi. Başkan Uğur, Ayvalık Cunda Adası ile birlikte kıyı şeridindeki birçok sahil beldesinde uygun yerlerde iskele kurulacağını, bu şekilde Altınoluk, Akçay, Güre, Burhaniye, Gömeç, Ayvalık arasında gemiyle yolcu taşımacılığının başlayacağını, denize inen trafiğin bölge önemli bir ihtiyacı karşılayacağını kaydetti. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, “Denizlerimizi daha iyi kullanacağız. Böylece hem insanlarımız hem şehrimiz kazanacak” dedi.

Ayvalık – Sarımsaklı Arasına Bölünmüş Yol

Ayvalık’taki incelemelerini sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Ayvalık ilçe merkezinden Sarımsaklı’ya olan karayolunun Küçükköy yol çatısındaki gölet bölgesinin bölünmüş yol yapılması için talimat verdi.

Büyükşehir’den Sarımsaklı Plajı’na Büyük Proje

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in yaklaşık 300 km uzunluğundaki sahil bandında yer alan dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajı’nın yeniden düzenleneceğini, plaj için özel bir proje uygulayacaklarını kaydetti. Başkan UĞUR, “Büyükşehir Belediyesi olarak yetkilerimiz neyse sonuna kadar kullanırız. Ne halkımız ne işletmecilerimizi mağdur etmeyiz” diye konuştu. Edip Uğur, Sarımsaklı Plajı için çok özel bir proje hazırlatacağını ve bunu en kısa zamanda hayata geçireceklerini tekrarladı.

Turizmcilerden Başkan Uğur’a; “Bizim Bir İradeye, Başkana İhtiyacımız Var, O Da Sizsiziniz”

Ayvalık’tan Sarımsaklı’ya geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, Acem Otel’de Sarımsaklı’da faaliyet gösteren 100’e yakın turistik otel işletmecisiyle bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda tüm otel sahipleri adına konuşan Berk Otellerinin sahibi Uğur Berk bölgede yalnız ve alternatifsiz kaldıklarını, tematik turizmin tercih edilirliğinin son derece az olduğunu belirterek bu bölgeye özel bir turizm hizmet paketi sunmaları gerektiğini bunun için de çok güçlü bir iradeye ihtiyaçları olduğunu söyledi. Uğur Berk, “Sarımsaklı’da, bu bölgemizde turizm hizmetinde kalitenin artması için var gücümüzle çalışıyoruz. Ancak, aşamadığımız sorunlar, engeller var. Körfez Havaalanı beklenen yurt dışı turist getirisini henüz sağlamış değil. Tematik turizm günümüzde artık çok yeterli bulunmuyor. Yapılması gereken; Cunda’da gastronomi turizmi hayata geçirilebilir. Bizler bir turizm hizmet paketi sunabilmeliyiz. Kısacası bizim bir iradeye, başkana ihtiyacımız var; O da sizsiniz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Edip Uğur’a ihtiyacımız var” dedi.

“Ayvalık Bir Marka, Ama İyi Yönetilemiyor, Çok Mağduruz”

Ayvalık Sarımsaklı’da turistik otel işletmecilerinden Uğur Berk, Ayvalık’ın iyi yönetilmediğinden şikayet etti. Berk, “Ayvalık bir marka, ama bir marka olarak yönetilemiyor. Turizmci olarak çok mağduruz. Bizler burada şezlong ve şemsiye kirası olarak ecri misil ödüyoruz. Kıyı şeridi sahilde 20 metreye çekiliyor, geçiş koridoru olarak. Kalan 80 metre oteller şezlong ve şemsiye konuşlandırıyor. Burada turizm sezonu ortalama 45 gün. Bu 45 günün 60’a, 75 güne çıkarılması mümkün. Bunun için iyi bir organizasyon ile buranın cazibe merkezi haline getirilmesi lazım. Etrafımız termal, bizim de böyle bir merkeze ihtilacımız var. Yıllardır belediyecilikle ilgili çalışma ve hizmetlerin yetersizliğinden dert yanıyoruz. Yollar perişan halde. Sarımsaklı plajımız son derece düzensiz” diye konuştu.

Anlatılanları dikkatle dinleyen ve not alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Sarımsaklı plajının dünyanın 5. plajı olduğunu, ancak yıllardır iyi yönetilmediği için bugün perişan bir durumda olduğunu gözlemlediğini, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak gereken müdahaleyi derhal yapacaklarını bildirdi. Uğur, öncelikle plajın baştan sona denetim ve kontrol altına alınacağını, başıboşluğun ve düzensizliğin giderileceğini belirtti. Bir başka otel işletmecisi Ender Yücel de, “Sarımsaklı sahilinde, plajlarımızda kolluk kuvvetlerine acilen ihtiyacımız var. Bizim sizin gücünüze ihtiyacımız var” dedi.

Yine bir başka işletmeci olan Levent Billurcu, “Otelciler olarak sahili biz temizliyoruz. Halkın girdiği plajda kimse sorumlu olmadığı için temiz olmuyor, kırık şişeler, petler, çöpler. Ateş dahi yakılıyor, bakan yok. Aydınlatma yok, güvenlik yok. Ayvalık Sarımsaklı arasında düzgün bir yolumuz yok. Yağmur yağdığında da perişan oluyoruz, çünkü yağmur kanalları yok. Otellerimizi su basıyor. Alt yapı yok” diye dert yandı. Otel işletmecileri Sarımsaklı Plajıyla ilgili olarak İzmir’in gözde turizm bölgesi Çeşme’deki Ilıca sahilinin belediye işletmesinde olduğunu belirterek burayı yapılacak bir çalışma için örnek gösterdiler. Otelciler bugüne kadar kendilerinin de birlik olamadıklarını dile getirirken, acil çözüm için yardım istediler. Turizmciler, Sarımsaklı’da denizin Nisan ve mayıs ayına kadar ısındığını, yapılacak çalışmalar ve düzenlemelerle birlikte plajın nisan ayında aktif olmasını, ayrıca plaj için kum eleme makinesine ihtiyaç olduğunu da aktardılar. Toplantıda, Sarımsaklı Plaj Projesi ile Kanal Projesi (Gölet ve Marina), Badavut sahilinin turizm alanı yapılması, Nikita Deresi ıslahı ve port projesi ile Cunda Adası’na iskele yapılması konuları da ele alındı, Büyükşehir Belediyesi olarak yapılacaklar otel işletmecilerine anlatıldı. Başkan Uğur, Sarımsaklı’daki temasları sırasında Badavut sahilini de inceledi. Deniz kenarında vatandaşlarla görüşüp fikirlerini alan Başkan Uğur, arıtma tesisinin deşarjı ile ilgili kendisine iletilen şikayetleri dinleyip gerekenin yapılması için talimat verdi.

Başkan Uğur, her şeyin daha güzel olacağını, gerek körfez gerekse Ayvalık bölgesinde hayata geçirecekleri Büyükşehir projeleri ile tüm bu sorunların aşılacağını belirterek turizmcilere moral verdi. Aynı şekilde benzer çalışmaların Balıkesir’in tüm ilçelerinde dokuya uygun şekilde hayata geçireceklerini kaydetti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, toplantının ardından Sarımsaklı sahilinde yürüyerek inceledi, plajla vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundu.



Bu haberde sizin de yorumunuz yayınlanabilir! Lütfen üye girişi yaparak bir yorum gönderin.
Yorum gönderebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye Girişi | Üye Ol
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.


Dursunbey'de 4 yıllık Üniversite İhtiyaç mı ?


Resulullah (sav) diyordu ki: "En şerli yemek, sadece zenginlerin çağrılıp fakirlerin çağırılmadığı yemektir. Kim de davete icabet etmez, yemeğe gelmezse, Allah ve Resulüne asi olmuştur." (Bir diğer rivayette "(Yemeğin kötüsü) gelene verilmeyen, ona gelmeyeceklerin davet edildiği yemektir" denilmiştir)

Buhari, Nikah 72; Müslim, Nikah 107-110, (1432); Muvatta, Nikah 50, (2, 546); Ebu Davud, Et'ime 1, (

Dursunbey için namaz vakitleri. İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:
Takımlar O G B M P
1Galatasaray32283187
2Fenerbahçe32274185
3Trabzonspor321641252
4Beşiktaş331561251
5Çaykur Rizespor321461248
6Rams Başakşehir FK321371246
7Kasımpaşa321371246
8 EMS Yapı Sivasspor3211111044
9Bitexen Antalyaspor3210121042
10Corendon Alanyaspor3210121042
11Yukatel Adana Demirspor329131040
12 Yılport Samsunspor321081438
13MKE Ankaragücü338131237
14Mondihome Kayserispor3210101237
15Tümosan Konyaspor328121236
16Atakaş Hatayspor327121333
17Gaziantep32871731
18Vavacars Karagümrük32791630
19Siltaş Yapı Pendikspor32791630
20Istanbulspor AS32472116
Şampiyonlar Ligi
UEFA Kupası
Küme Düşenler
BIST
2.007,55
Dolar
13,8288
Euro
15,6364
Altın
795,6600
Copyright © 2010 Dursunbey.com - Tüm Hakları Saklıdır | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.