Dursunbey Suçıktı

24 Eylül 2011 Cumartesi 09:33
Suçıktı : Kaynak halinde yeraltından çıkan suyun oluşturduğu eşsiz doğa güzelliğidir. Şehir merkezinin hemen yanında bulunması nedeniyle özellikle yaz aylarında vatandaşlarımız yoğun olarak itibar etmektedir.

SUÇIKTIYA AİT VİDEOYU SEYRETMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Hafta sonlarında ailenizle birlikte güzel zaman geçirmek, kafa dinlemek, sakin bir ortam, su sesi ve doğa harikası bir yermi arıyorsunuz. İşte size cennetten bir köşe, saklı cennet SUÇIKTI.

Balıkesir'in Güzel, Yeşil, Şirin İlçesi Dursunbey. Dursunbey'in doğa harikası, eşsiz güzelliği, cennetten bir köşe SUÇIKTI.

Suçıktı : Kaynak halinde yeraltından çıkan suyun oluşturduğu eşsiz doğa güzelliğidir. Şehir merkezinin hemen yanında bulunması nedeniyle özellikle yaz aylarında vatandaşlarımız yoğun olarak itibar etmektedir. Suçıktı'da bulunan ve doğal güzelliği bozmayan alabalık üretim tesisleri buraya ayrı bir özellik katmaktadır.

Suçıktıda akan suyun sesiyle yenen bir yemeğin, içilen çayın tadı bambaşkadır. Bulunduğu alan, çocuk oyun alanları, hediyelik eşya satış noktaları, camii ile daha da zenginleştirilmiştir. Suçıktı ayrıca bir kültür merkezidir de. Her yıl Temmuz ayında düzenlenen ve artık gelenekselleşen "Suçıktı Şiir Akşamları etkinliği" ulusal boyutlara ulaşmıştır. Etkinliğe Türkiye'nin her bölgesinden ünlü şairler iştirak etmektedir.

Dursunbey;

Dursunbey halkının büyük çoğunluğunu Türkmen Boyları oluşturmaktadır. Oğuzların Üçok Kolunun Kayı boyuna mensup olan yerli halk, devletine bağlı ve itaatli bir topluluktur. İkna edildiği takdirde her türlü fedakarlığı yapmaktan kaçınmaz. Özellikle hayır işlerine aktif olarak katılımda bulunurlar. Devlet karşıtı unsurların yuvalanması ve yayılmasına engel olan bir yapıya sahiptir.

Dursunbey’in zengin bir folkloru vardır. Özellikle Barana diye bilinen Zeybek Ocağı’nın oyunları görülmeye değerdir.

Dursunbey ‘de 126,000 hektar orman alanı mevcuttur. Türkiye genelinde iki adet Orman işletmesi bulunan nadir ilçelerdendir. Orman ve Orman Ürünlerine dayalı sanayi oldukça gelişmiştir. İlçede 80 civarında Ağaç Sanayi İmalathaneleri bulunmakta 250.000 metreküp orman emvali işlenmektedir. Ayrıca ilçeye BDT Ülkelerinden bol miktarda ithal orman emvali ithalatı yapılmakta ve işlenmektedir. İlçenin Söğütözü Bölgesinde zengin Kömür yatakları ile Güğü Köyü civarında da kıymetli taş işlemeciliğinde (takı olarak) kullanılan Ametist Madeni yatakları  bulunmakta ve ilçe ekonomisine katkı sağlamaktadır. İlçede en çok arpa, buğday ve  tahıl çeşitleri yetiştirilmekte olup, meyvecilik açısından da elma, şeftali ve vişne  üreticiliği ön plandadır.



https://www.dursunbey.com/dursunbey-sucikti-h97711.html