Büyükşehir Belediyesi`nin Kazdağları`ndaki Turizm Hamlesine Uluslararası Destek

Büyükşehir Belediyesi`nin Kazdağları`ndaki Turizm Hamlesine Uluslararası Destek

13 Ekim 2014 Pazartesi 12:47
Dünyanın en büyük otel zinciri olan Wyndham Grup’a ait Ramada Resort, 2015 yılında Balıkesir`in Edremit ilçesinin Güre yöresinde açılarak turizm hizmeti verecek.

81 ülkede 7 bin 600 tane oteli ile dünyanın en büyük otel zinciri olan Wyndham Grubu ile Öngen Turizm şirketi arasında franchise anlaşması imzalandı. Güre Adrina Termal Otel`de düzenlenen protokol törenine, Edremit Kaymakamı Abdülhamit Erguvan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Wyndham Group başkan yardımcısı Christian Michel, Öngen Turizm başkanı Av. Mehmet Öngen, başkan yardımcısı Yağız Öngen, Wyndham Grubu Türkiye İş Geliştirme Direktörü İlhan Köse, Wyndham Danışmanı ve Sophos Otelleri genel müdürü Mustafa Bol ve diğer davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Öngen Turizm İnşaat Limitet Şirketi Başkanı Av. Mehmet Öngen, doğup büyüdüğü yer olan Güre`deki Yeşilyurt köyünü bir turizm merkezi olarak yapılandırma hayalini bugün gerçekleştirmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını kaydetti. 30 yıl önceki hayalinin bugün 10. butik otelin inşa edildiği Yeşilyurt yöresinde ikinci hayalini gerçekleştirmek üzere olduğunu belirten Mehmet Öngen, dünyanın en büyük yabancı otel zinciri markasını buraya getirmenin onurunu herkesle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Av. Mehmet Öngen, "Bunun gerçekleşmesi o bölgenin marka algısını değiştirebilecek büyük bir atılımdır. Bu sadece turizm sektörünü değil bölgenin genel olarak tüm sektörleriyle beraber algı değerinin bir basamak daha fırlamasıdır. En yakın örnek İzmir`in sayfiye yeri olan Çeşme`ye Sheraton Oteli yapılması Çeşme`nin turizm anlamında marka algısını sadece yurt içinde değil dünya çapında da fırlatmıştır. Biz şimdi Kazdağlarımızın zaten sahip olduğu o muhteşem değerini bir basamak daha sıçratmak için 10 aydır sürdürdüğümüz görüşmeler sonucu vardığımız anlaşma ile Wyndham Grubu ile anlaşma imzaladık. ABD`nin Wyndham Grubu dünyanın en büyük otel zinciri. 81 ülkede 7 bin 600 oteliyle hizmet veren dev bir zincir. Türkiye`ye geç gelmesi nedeniyle bölgesel algıda bazı eksikler olabilir, ama dünyadaki turizm sektöründeki algısı birinci sırada olan bir dev otel zinciri. Kazdağlarına dünyanın en büyük ötel zincirinin en prestijli markalarından biri olan Ramada Resort`un gelmesi ve buna vesile olmaktan dolayı tüm ekip arkadaşlarımla beraber taşıdığım heyecan ve mutluluğu tarif etmek çok zor. Bu heyecanıma tanık olduğunuz ve katkı verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İnşallah ailemize, bölgemize, sektörümüze önümüzdeki zaman içinde hayırlar getirir, büyük değerler katar" dedi.

Üç ayrı turizm hizmeti bir arada sunulacak; dağ, termal, deniz ve güneş

Ramada Resort Kazdağları & Thermal Otel ile ilgili söz alan Wyndham Group Başkan Yardımcısı Christian Michel, bu anlaşmayı yapmaktan dolayı büyük bir onur ve heyecan duyduklarını söyledi. Duygularanı paylaşan ve bazı bilgiler veren Christian Michel, "Benim otel grubum dünyanın en büyük otel zinciri. Şu anda Türkiye`de açık ve işletme halinde olan otel sayımız 32. Türkiye bizim için en hareketli ve değerli pazarlardan bir tanesi ve önümüzdeki yıllarda otel açılışlarımız aynı hızıyla devam edecek. Şu an itibariyle yaklaşık 20-25 ekstra otel anlaşmasıyla ilgili görüşmesi içerisindeyiz. İstanbul`a ayrıca bütün açık olan bu otellerimizin daha iyi servis vermesi için Wyndham Otel Grubunun ofisini açacağız. Bu kapsamda ofisimize değerli, turizm bilgisi çok yüksek seviyede olan kişileri işe almak çabasındayız. Bugünün bizim için en değerli, önemli konusu Mehmet Öngen beyle bu anlaşmayı imzalıyor olmak. Wyndham Otel Grubu olarak biz inanıyoruz ki Ramada Resort dünya markası olmasının yanında Kuzey Ege`ye büyük değer getirecek ve inşallah burada birlikte büyüyeceğiz. Bu bölge bildiğiniz gibi dünyadaki 200 eko sisteminden bir tanesi, bu markamızla turizme katkıda bulunuyor olmak bizim için çok sevindirici. Bizim için en önemli unsurlardan bir tanesi anlaşmalarımızı yaparken turizmden anlayan ortaklarımızı iyi seçmemiz ve bulabilmemiz. Bu noktada Mehmet bey ile tanışmaktan ve imza atıyor olmaktan bir profesyonel otelci olarak daha da mutluyuz. Otelin servisine baktığımızda; Hakikaten çok nadide bir tesis olacak. Çünkü 3 ayrı turizm hizmetini bir arada sunacak; Dağ, termal, deniz ve güneş. Bunun için ayrıca çok mutluyuz. Huzurlarınızda Valimizden, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, kaymakamlara kadar geldiğimiz yerlerde bize çok değerli katkılarda bulundukları için teşekkür etmek isterim. Ülkede zaten hızlı bir şekilde büyümemizin bir amacı da birlikte çalışabilmek. Bunu da fazlasıyla yerine getirdikleri için bütün protokole teşekkür ederim" diye konuştu. Amerikalı yatırım şirketinin yetkilisi Christian Michel sözlerini Türkçe olarak söylediği, "Hayırlı olsun" temennisiyle tamamladı.
Törene katılan Çanakkale Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin, Ayvacık`ın turizm sektöründe Çanakkale`deki yatak sayısının yüzde 50`sine sahip olduğunu belirttiği konuşmasında turizmin bu otel yatırımları sayesinde 2-3 ay değil yılın 12 ayı boyunca yapılabilmesi imkanı getireceğinden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Ünal Şahin, "Bu oteller bize inşallah 12 ay hizmet vermek için iş imkanı oluşturacak diye düşünüyorum. Ben başarılı olacağına inanıyorum ve hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Başkan Uğur: "Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman desteğe hazırız"

Protokol imza töreninin onur konuğu olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, böyle önemli br anlaşmaya şahitlik etmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. Öngen Turizm şirketinin sahibi Mehmet Öngen`i ve ABD`li yatırımcı firmanın yetkilisini kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, Balıkesir için büyük önem taşıyan Kazdağlarını dünya çapında da marka yapacak hizmet ve projeleri gerçekleştirmek için çalıştıklarını, bu kapsamda yapılacak otelin de bu amaca uygun olarak katkı sağlayacağını belirtti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, şunları kaydetti;
"Bugün önemli bir anlaşmaya şahitlik yapacağız. Mehmet Öngen bey Yeşilyurt`u bir turizm beldesi yapan, otelciliğini, turizmciliğini ispat etmiş bir kişi. Bu sefer Ramada ile bir işbirliği yaparak Edremit`imizi, Kazdağlarımızı dünyaya açacak bir yatırımla ilgili önemli bir anlaşma yapılıyor. Kazdağları Balıkesir için, Edremit için önemli. Dünya Kazdağlarını `İda` olarak biliyor. Kazdağları ülkemizde de oksijen deposu olarak biliniyor. Büyükşehir Belediyesi olarak Kazdağlarıyla ilgili projelerimiz var. Kazdağlarında Eko Turizmi nasıl yaparız; Dağ turizmini nasıl yaparız? Konunun uzmanlarını getirdik, helikopterle 1.800 metredeki radarın olduğu yere indik. Sarıkız`ın bütün orman yerlerini gezdik, inceledik. Orayla ilgili projeleri de hazırlatıyoruz. İstiyoruz ki Kazdağlarını marka yapalım. Oranın oksijeninden, manzarasından, güzelliklerinden insanlarımız yararlansın. Bir turizm faaliyeti olsun, ülkemize döviz kazandıralım. Otelin yüzde 70`i tamamlandı, bizim üzerimize düşen bir şey olursa her zaman kendisine yardımcı olmaya, destek olmaya hazırız. O yüzden de bugün bu anlaşmaya şahitlik yapmaya geldik. İstiyoruz ki bölgemizde turizm iki ayla sınırlı kalmasın, yalnız deniz turizmi ile sınırlı kalmasın. Biz termalimizi, dağlarımızı iyi tanıtalım, marka yapalım ki bu bölge kalkınsın, gelişsin, büyüsün. İnşallah en kısa sürede bu otelimiz gerçekleşir ve açılışını da beraber yaparız. Hayırlı, uğurlu olsun."

Konuşmaların ardından ilgililer protokol anlaşması imzalandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi`nin Kazdağları ile ilgili hazırladığı turizm hamlesine uluslararası katkı sağlaması beklenen Ramada Resort Otelin 2015 yılının Haziran ayında tamamlanıp yeni turizm sezonunda hizmete açılması planlanıyor. 2013 yılında inşası başlayan otelin yüzde 70’i tamamlandı. Beş yıldızlı ve 300 yatak kapasitesine sahip otel 100 adet standart ve 21 adet süit odadan oluşuyor. 27 bin metrekare büyüklüğünde alan üzerine kurulacak otelde aynı zamanda 2 bin metrekare kapalı kapalı alanlı ve içinden asansörlü olan üç katlı termal spa merkezine sahip. Tesis, bir adet 400 metrekare ve beş adet muhtelif büyüklüklerde toplantı salonları ile aynı zamanda bölgede ihtiyaç duyulan bir kongre oteli ihtiyacına da cevap verebilecek.



Kategori:
Bu haberde sizin de yorumunuz yayınlanabilir! Lütfen üye girişi yaparak bir yorum gönderin.
Yorum gönderebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye Girişi | Üye Ol
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.


Dursunbey'de 4 yıllık Üniversite İhtiyaç mı ?


Hz. Ömer İbnu'l-Hattab (ra)'ın arkasında sabahı kıldık. Namazda Yusuf ve Hacc surelerini ağır bir kıraatle okudu. Bunun üzerine Amr'e: "Öyleyse fecir doğarken namaza başlamış olmalıdır" dendi. O da: "Evet!" diye cevap verdi.

Muvatta, Salat 34, (1, 82)

Dursunbey için namaz vakitleri. İmsak: 19 Ra Güneş: 05:23 Öğle: 06:47 İkindi: 13:15 Akşam: 16:47 Yatsı: 19:33
Takımlar O G B M P
1Galatasaray30263181
2Fenerbahçe30254179
3Trabzonspor301541149
4Beşiktaş301441246
5Kasımpaşa301271143
6Rams Başakşehir FK301261242
7Çaykur Rizespor301261242
8Bitexen Antalyaspor301011941
9Yukatel Adana Demirspor30912939
10Corendon Alanyaspor30912939
11 EMS Yapı Sivasspor309111038
12 Yılport Samsunspor301061436
13Mondihome Kayserispor301091136
14MKE Ankaragücü307121133
15Atakaş Hatayspor307121133
16Tümosan Konyaspor307121133
17Gaziantep30871531
18Vavacars Karagümrük30791430
19Siltaş Yapı Pendikspor30781529
20Istanbulspor AS30372013
Şampiyonlar Ligi
UEFA Kupası
Küme Düşenler
BIST
2.007,55
Dolar
13,8288
Euro
15,6364
Altın
795,6600
Copyright © 2010 Dursunbey.com - Tüm Hakları Saklıdır | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.