Biogaz Tesisi`nin İlk Adımı Atıldı

Biogaz Tesisi`nin İlk Adımı Atıldı

03 Kasım 2014 Pazartesi 09:33
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 14 yıldır Balıkesir’in kardeş şehri olan ve 30 Mart Mahalli Seçimlerinden sonra Karesi Belediyesi’yle kardeş şehir uygulamasını devam ettiren Almanya’nın Schwabisch Hall Belediyesi’yle yenilenebilir enerji alanında ortak p

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 14 yıldır Balıkesir’in kardeş şehri olan ve 30 Mart Mahalli Seçimlerinden sonra Karesi Belediyesi’yle kardeş şehir uygulamasını devam ettiren Almanya’nın Schwabisch Hall Belediyesi’yle yenilenebilir enerji alanında ortak proje yapacak.

Karesi Belediyesi’nin daveti üzerine, Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann-Josef Pelgrim, Schwabisch Hall Belediyesi Enerji İştiraki CEO’su Johnnes Van Berger ve şirketin Türkiye Temsilcisi Haluk Sayar Balıkesir’de Vali Mustafa Yaman ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’la bir araya geldi. Balıkesir Sanayi Odası’ndaki toplantıda; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Schwabisch Hall Belediyesi’nin ortaklığında Balıkesir’e biogaz tesisi kurulması için yaptığı girişimin ilk adımı iyi niyet protokolünün imzalanmasıyla atıldı. Toplantıya; Balıkesir Vali Mustafa Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler, Balıkesir Üniversitesi’nden akademisyenler, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) yöneticileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün temsilcileri ve işadamları katıldı.

Başkan Uğur, “ Sizin Tecrübelerinizden Yararlanmak İstiyoruz”

Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann-Josef Pelgrim, Schwabisch Hall Belediyesi Enerji İştiraki CEO’su Johnnes Van Berger ve şirketin Türkiye Temsilcisi Haluk Sayar’a Balıkesir hakkında bilgi veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, iki belediyenin birlikte ortak projelerin altına imza atabileceğini belirtti. Schwabisch Hall Belediyesi’yle bağlantıların kuvvetli olmasından dolayı memnuniyet duyduklarını ifade eden Uğur, “Balıkesir’le Schwabisch Hall Belediyesi 14 yıldır kardeş şehir. Bu kardeş şehir uygulaması daha önce sadece merkez ilçeyi kapsıyordu. Balıkesir büyükşehir belediyesi oldu ve merkezde şu anda iki ilçe var. Karesi Belediyemiz, Schwabisch Hall Belediyesi’yle kardeş şehir uygulamasını devam ettiriyor. Biz İstiyoruz ki; sizinle olan sosyal, kültürel ve ekonomik münasebetlerimizi geliştirelim. Schwabisch Hall Belediyesi’nin şirketleri var, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin de şirketleri var. İnşallah ortak yatırımlar yaparız. Ortak işletmeler yaparız. Sizlerin de tecrübesinden istifade ederiz diye düşünüyoruz” dedi.

Vali Yaman’dan İşbirliğini Geliştirelim Çağrısı

Balıkesir ile Schwabisch Hall arasındaki işbirliğinin geliştirilebileceğini kaydeden Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Schwabisch Hall’in tecrübelerinden yararlanabileceklerini kaydetti. Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Almanya’daki Türklerin rahat ettiği bir şehirdir Schwabisch Hall. Bunun için bir dönem kaymakam adaylarını stajlarını Schwabisch Hall bölgesinde yaptı. Bu ilin yeni valisi olarak Balıkesir ile Schwabisch Hall arasındaki işbirliğinin artacağını düşünüyorum. Balıkesir, yeraltı ve yerüstü olmak üzere zengin kaynaklara sahip bir ildir. Tarım ve hayvancılık faaliyetleri yoğun bir şekilde yapılıyor. Biz bu zengin kaynakları ve işadamlarımızın tecrübelerini paylaşmaya hazırız.”

“Son 10 yılda Balıkesir ve Türkiye’nin Gelişmesini Görmek Mutluluk Verici”

Schwabisch Hall ile Balıkesir’in 14 yıldır bağının olduğunu ve bu süreç içerisinde çok geniş paylaşımların gerçekleştiğini ifade eden Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann-Josef Pelgrim, iki şehir arasında birçok konuda işbirliği yapıldığını hatırlattı. Schwabisch Hall Belediye Başkanı Pelgrim, “17 yıldır belediye başkanıyım ve 14 yıldır da Balıkesir’le bağımız var. Balıkesir’le çok geniş şekilde paylaşımlarımız oldu. Polis seviyesinde değişimlerimiz oldu. Öğretmenlerimiz değişimlerde bulundu. Atık yönetimi konusunda projelerimiz oldu. Bu süreç içerisinde karşılıklı ziyaretler gerçekleşti. Birçok insan oralarda güzel bağlantılar kurdu. Balıkesir’de birçok kişiyle bağlantım oldu. Son 10 yılda bu bölgenin ve Türkiye’nin geliştiğini görmek gerçekten mutluluk verici. Sanayi Odası’nda olduğumuz için ekonomik olarak işbirliğimizi öne çıkarabiliriz. Bu mesleki eğitim olabilir, birebir şirketlerle bağlantı olabilir. Üniversitelerle; yüksek okullarla ilgili bir işbirliği olabilir. Akademisyenler ya da öğrenci değişimleri olabilir. Burada olduğumuz için çok mutluyuz. Yönetiminizde bir değişiklik olduğunun farkındayız. Şimdi bütün bölgenin belediye başkanısınız. Merkezin de ikiye bölündüğünü biliyoruz” dedi.

İyi Niyet Protokolü İmzalandı

Balıkesir’le olan ilişkileri daha da geliştirmekten yana olduklarını ifade eden Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann- Josef Pelgrim, “Sizin ziyaretiniz sonrasında komşu şehirlerle irtibata geçtim. Başka şehir ve bölgelerle bağlantıları güçlendirmemiz lazım. Ayrıca yanımda Heilbornn şehrinin büyükşehir belediye başkanının yazısını getirdim sizin için. Balıkesir’e bir ilgi ve alakalarının olduğunu ifade etmişler. Bugün buraya üç kişi geldik. Size Sayın Van Berger tanıştırayım. Enerji iştirakimizin CEO’sudur. Özellikle enerji alanında ortak bir çalışma olabilir. Yaklaşık 30 tane iştirakimiz bulunmaktadır. Bu aşamada Almanya’nın önde gelen firmalarından biri haline geldik. Yenilenebilir enerji konusunda ön plana çıkmaktayız. Sayın Van Berger 2012 yılında Almanya enerji yöneticisi seçildi. Schwabisch Hall bu sene Almanya’nın ilk enerji verisini oluşturdu. Şehrin ve sanayinin de faydalanabileceği yenilenebilir ve başka enerji kaynakları konusunda örnek teşkil ediyor Schwabisch Hall” dedi. Karşılıklı görüş alışverişi şeklinde geçen toplantının sonunda; Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un önerisi üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Schwabisch Hall Belediyelerinin ortaklığında Balıkesir’e kurulması planlanan biogaz tesisinin iyi niyet protokolü imzalandı.



Kategori:
Bu haberde sizin de yorumunuz yayınlanabilir! Lütfen üye girişi yaparak bir yorum gönderin.
Yorum gönderebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye Girişi | Üye Ol
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.


Dursunbey'de 4 yıllık Üniversite İhtiyaç mı ?


Resulullah (sav)'ı gayri'l-mağdubi aleyhim ve la'd-dallin'i okuyunca amin dediğini ve bunu söylerken sesini uzattığım işittim. (Bir başka rivayette şöyle gelmiştir. "...Bunu söylerken sesini yükselttiğini işittim.")

Ebu Davud, Salat 172, (932, 933); Tirmizi, Salat 184, (248)

Dursunbey için namaz vakitleri. İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:
Takımlar O G B M P
1Galatasaray32283187
2Fenerbahçe32274185
3Trabzonspor321641252
4Beşiktaş331561251
5Çaykur Rizespor321461248
6Rams Başakşehir FK321371246
7Kasımpaşa321371246
8 EMS Yapı Sivasspor3211111044
9Bitexen Antalyaspor3210121042
10Corendon Alanyaspor3210121042
11Yukatel Adana Demirspor329131040
12 Yılport Samsunspor321081438
13MKE Ankaragücü338131237
14Mondihome Kayserispor3210101237
15Tümosan Konyaspor328121236
16Atakaş Hatayspor327121333
17Gaziantep32871731
18Vavacars Karagümrük32791630
19Siltaş Yapı Pendikspor32791630
20Istanbulspor AS32472116
Şampiyonlar Ligi
UEFA Kupası
Küme Düşenler
BIST
2.007,55
Dolar
13,8288
Euro
15,6364
Altın
795,6600
Copyright © 2010 Dursunbey.com - Tüm Hakları Saklıdır | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.