Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dursunbey'de

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dursunbey'de

14 Mart 2014 Cuma 09:43
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dursunbey'de 7 Tesisin Açılışını Yaptı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde toplu açılış törenine katıldı. Bakan Işık, Türkiye'de yolsuzluğun olmadığını, yolunu bulamayanların feryat ve figanı olduğunu söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dursunbey'de 7 Tesisin Açılışını Yaptı
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde toplu açılış törenine katıldı. Bakan Işık, Türkiye'de yolsuzluğun olmadığını, yolunu bulamayanların feryat ve figanı olduğunu söyledi.

Dursunbey Belediyesi Toplum Hayatını Geliştirme Merkezi'nde düzenlenen törene Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın yanı sıra Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ve Tülay Babuşçu, Belediye Başkanı M.Ruhi Yılmaz, İGM başkanı ve Belediye Başkan Adayı Ramazan Bahçavan, Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Ergenç, AK Parti İl başkanı Mahmut Poyrazlı, AK Parti İlçe Başkanı Halil Demir, Çeşitli kurumların İl ve İlçe Müdürleri ile çok sayıda partili katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dursunbey Belediye Başkanı Mehmet Ruhi Yılmaz, görevde bulunduğu süre içindeki icraatlarını anlattı. Yılmaz, “Sayın bakanım, Bu bizim son hizmet bayramımız olduğundan müsaadelerinizle üç beş kelam etmek istiyorum. Sayın bakanım çok değerli hemşehrilerim hayat, bize verilmiş bir emanet. O hayatımız içinde görevler alıyoruz. Görevler de bize emanet. Hani Yunus Emre’nin güzel bir şiirinde bu konu şöyle terennüm edilir.Mal Sahibi Mülk Sahibi Hani Bunun İlk Sahibi.Bu sözü ile Yunus Emre her şeyin emanet olduğuna dikkatimizi çekiyor. Yaşadığımız şehre değer katmak için bu şuurla çalışmalıyız. Sayın Bakanım ve hemşehrilerim 1999 yılı, göreve geldiğimiz yıllar ülkemiz için nasıl sıkıntılı yıllar idiyse, Dursunbey’imiz, belediyemiz için de çok sıkıntılı yıllar idi. Büyük projeler yapmak bir yana, Düşünemiyor durumdaydık. Personel maaşlarımızı ödediğimiz zaman mutlu oluyorduk. Çoğu ilçe belediyeleri üç beş ay maaş dahi ödeyemiyordu. 2003 yılından bu yana yıl yıl Belediyelerimiz güçlendi. Hükümetimiz ile birlikte Ülkemizdeki güzel gelişmeler belediyelerimize de yansıdı. 2005 yılında yürürlüğe giren yeni belediyeler yasası belediyelerimize güç kattı. “İnsanın Cebinde Para varsa Kafası da çalışır” derler. Ekonomik güç arttıkça biz de projelere kafa yormaya başladık.” dedi.

Görevi boyunca yapılan hizmetleri sıralayan başkan Yılmaz, “Hükümetimiz ile birlikte Dursunbey İlk Defa Böyle büyük hizmetleri gördü. Onun için Başbakanımıza ve hükümetimize Dursunbeyliler adına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Türkiye 2023’e yürürken Dursunbey de 2023’ü hedefledi. Projelerimizi Cumhuriyetimizin 100. yılına layık eserler için yapıyoruz. Biliyor ve inanıyorum ki, Dursunbey bize güveniyor inanıyor. Yüreğinde Dursunbey sevdası olan her hemşehrimin kalbi bizimle birlikte çarpıyor. Buda bizim sermayemiz.Güvenini, desteğini bizden esirgemeyen hemşehrilerime hizmet etmek bizim tek amacımız ve yaşama sevincimizdir.Unutmayınız ki biz milletimize efendilik için değil, Hizmetkârlık için yola çıktık. Size hak ettiğiniz hizmeti sunmak için çalıştık çalışıyoruz.Belediyecilik anlayışımızın temeli halkımızın beklenti ve taleplerini elden geldiğince yerine getirmek, onların yaşamını kolaylaştırıcı çalışmalar yapmaktır.Bu hizmet anlayışımızla çalışırken hiç yorulmadık. Üç dönem sonunda bu görevi gönül huzuruyla memleketimizin bir başka evladına bırakmak için aday olmadığımı açıkladım. Allah hepimiz için hayırlar göstersin. Yar ve yardımcımız olsun Hakkınızı helal ediniz. Kalın sağlıcakla. Hepinize Hürmet ve muhabbetlerimi sunarım” diyerek sözlerini tamamladı.


Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, yakın zamanda Dursunbey'in ihtiyaçlarının giderileceğini ve Dursunbey Devlet Hastanesi'nin de Türkiye'nin sayılı hastanelerinden birisi olacağını belirtti.

DURSUNBEY'E ÇOK GELMEK İSTEDİM


Daha sonra kürsüye gelen Bakan Fikri Işık, "Dursunbey'e çok gelmek istedim. Üniversite yıllarımda çok sevdiğim arkadaşlarım vardı. İlk defa Dursunbey'e geliyorum. Çalışkan insanların eserlerinin hizmete alınması vesilesi ile buradayım. Ak Parti olarak biz hizmet partisiyiz. Birileri konuşur, biz yaparız. Birileri ağustos böceği gibi davranır, biz karınca gibi davranırız. Kim ne derse desin, kim görmezlikten gelirse gelsin, biz milletimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Dursunbey, şu hizmetleri daha önce alabildi mi? Sadece belediye imkanları ile yapılanları hayranlıkla dinledim. İnsanımız çalışkan, üretken. Yeter ki ülkeyi idare edenler bu çalışkan insanların önünü açsın. Burada Ruhi Başkan ne kadar çalışırsa çalışşsın, önüne engel çıkarılsaydı sadece personel maaşlarını ödemekle yetinecekti. Bugün birileri mangalda kül bırakmıyor. Attıkça atıyor. Memleketin hali kötüymüş, 2002'de bu memlekette adı en çok bilinen yabancı kimdi? Koterelli diye bir adam vardı. IMF'nin memuru. Türkiye'de adını bilmeyen yoktu. Türkiye 3 kuruşa muhtaçtı. Bugün 11 yıl sonra IMF'ye borç kalmadı. IMF Başkanının adını bilen var mı? İhtiyacımız yok. Allah bizi IMF'ye ve namerde muhtaç etmesin. Bunun için istikrarı sürdürmemiz lazım. Bunlar her seçimden önce çıkar, ekonomi kötü, her şey kötü, diyorlardı. Cari açık memleketi batıracak, diyorlardı. Hiçbiri doğru çıkmadı. 'Türkiye'de işler iyi mi, kötü mü?' sorusuna bir tek soru ile cevap verelim. Türkiye namerde muhtaç mı, değil mi?" dedi.

"Bugün yolsuzluk var" diyenlerin 22 banka batırdığını kaydeden Işık, "Türkiye'de yolsuzluk yok, Türkiye'de yolunu bulamayanların feryadı figanı var. Yolsuzluk olsaydı, Balıkesir-Dursunbey arasında duble yol yapılamazdı. Yolsuzluk var, diyenlerin döneminde 22 banka batırıldı, 40 milyar dolar birilerinin cebine girdi. Nasıl bir yolsuzluk ki, Türkiye 11 yıldır büyüyor. Yolsuzluk olan memlekette bunlar olmaz. Bu memlekete kim hizmet ettiyse bunu ödettiler. Rahmetli Menderes canı ile ödedi. 'Yolsuzluk var, 12 uçak altını yurt dışına kaçırırken yakalandı' dediler, Menderes'i şehit ettiler. Aynı şeyi Necmettin Erbakan Hoca'ya yaptılar. O dönemde Erbakan Hoca'nın takunyası ile, seccadesi uğraşmasalar ne olurdu? Şimdi aynı şeyi Recep Tayyip Erdoğan'a yapmak istiyorlar. Sizler başbakanımızın arkasında olduğu sürece yapamayacaklar" dedi.

Bakan Işık sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dursunbey'in göç vermesini istemiyoruz. Burada yatırım yapılmasını istiyoruz. Çok büyük paralar harcayarak duble yolları bitirmek için uğraşıyoruz. Okulu, öğretmeni olmayan yere kimse yatırım yapmıyor. Dursunbey sadece tomruk biçen bir yer olmasın, mobilyacıların olduğu bir yer olsun. Biz bakanlık olarak desteğe hazırız. Dursunbey'in gençleri Dursunbey'de kalsın isteriz. Biz de Dursunbey'in kalkınması için elimizden gelen desteği vereceğiz. Bu tesislerin de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmalardan sonra Toplum Hayatını Geliştirme Merkezi, Kapalı Halı Saha ve Gençlik Merkezi, Aktif Hayat Projesi, Suçıktı Dere Islahı, Başaran Caddesi düzenlemesi, Sanayi Meydanı düzenlemesi, Çocuk oyun ve dinlenme parklarının da aralarında bulunduğu 7 tesis hizmete açıldı.

TESİSE BAKAN'DA HAYRAN KALDI

THGM Kapalı Yarı olimpik yüzme havuzunu açılışı yaptıktan sonra inceleyen Bakan Işık, "Ferah ve modern bir tesis olmuş. Sayın başkanımıza böylesi bir tesisi İlçemize kazandırdığı için teşekkür ediyorum" dedi. Tesisin havuz bölümüüne hayran kalan Bakan daha sonra ise Sauna ve hamam'ı inceledi. Burada vatandaşlar ile de sohbet eden Bakan Başkan Yılmaz'dan tesis ile ilgili bilgi aldıktan sonra tüm çalışanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti. vatandaşlar ile hatıra fotoğrafı çekilen bakan Işık daha sonra Suçıktı'da Belediye tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı.

Yemeğin ardından Çarşı esnafını dolaşan bakan Işık İlçenin ağaç sanayisinde de inelemeler yaptıktan sonra Dursunbey'den ayrıldı.



Kategori:
Bu haberde sizin de yorumunuz yayınlanabilir! Lütfen üye girişi yaparak bir yorum gönderin.
Yorum gönderebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye Girişi | Üye Ol
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.


Dursunbey'de 4 yıllık Üniversite İhtiyaç mı ?


Resulullah (sav) buyurdular ki: "Kıyamet günü, Allah öncekileri ve sonrakileri birleştirip topladığı zaman her vefasız için, onu tanıtan bir bayrak dikilir ve: "Bu falan (oğlu falanın) vefasızlığıdır" denilir."

Buhari, Edeb, 99, Cizye 22, Hiyel 9, Fiten 21; Müslim, Cihad 10, (1735); Ebu Davud, Cihad 162. (2756

Dursunbey için namaz vakitleri. İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:
Takımlar O G B M P
1Galatasaray33293190
2Fenerbahçe33275186
3Trabzonspor331741255
4Beşiktaş331561251
5Rams Başakşehir FK331471249
6Çaykur Rizespor331461348
7Kasımpaşa331371346
8Bitexen Antalyaspor3311121045
9Corendon Alanyaspor3311121045
10 EMS Yapı Sivasspor3311121045
11Yukatel Adana Demirspor339141041
12 Yılport Samsunspor331091439
13MKE Ankaragücü338131237
14Mondihome Kayserispor3310101337
15Tümosan Konyaspor338121336
16Gaziantep33971734
17Vavacars Karagümrük33891633
18Atakaş Hatayspor337121433
19Siltaş Yapı Pendikspor33791730
20Istanbulspor AS33472216
Şampiyonlar Ligi
UEFA Kupası
Küme Düşenler
BIST
2.007,55
Dolar
13,8288
Euro
15,6364
Altın
795,6600
Copyright © 2010 Dursunbey.com - Tüm Hakları Saklıdır | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.