BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ÇAĞIŞ YERLEŞKESİ

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ÇAĞIŞ YERLEŞKESİ

07 Ağustos 2011 Pazar 16:20
Balıkesir Bigadiç Karayolu 17. kilometresinde bulunan Çağış Kampusu yaklaşık 5000 dönümlük bir alan üzerine kurulmuştur.

Balıkesir Bigadiç Karayolu 17. kilometresinde bulunan Çağış Kampusu yaklaşık 5000 dönümlük bir alan üzerine kurulmuştur. Çağış Kampusunda Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Balıkesir Meslek Yüksekokulu, Fen-Edebiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Araştırma-Uygulama Hastanesi, Rektörlük Binası, Kapalı Spor Salonu ve Kondisyon Merkezi, Turizm Uygulama Oteli ve Kongre Merkezi, Merkezi Yemekhane Binası ve çarşısı bulunmaktadır..

TARİHÇE
Balıkesir Üniversitesi'nin kökleri 1910 yılında kurulan Karesi Muallim Mektebi'ne dayanır.Balıkesir Devlet Mühendislik Akademisi ile Balıkesir Meslek Yüksekokulu'nun 1975-1976 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçmesi ile Üniversitemizin kuruluşuna giden yolda önemli adımlar atılmıştır.Bu kurumlar, 1982'de Uludağ Üniversitesi'ne bağlanmışlardır.Necatibey Eğitim Enstitüsü 1981 yılında üç yıllık statüsünden çıkarılmış, 4 yıllık Yüksek Ögretmen Okulu statüsüne alınmış, 1982 yılında da bu kuruma Necatibey Eğitim Fakültesi ismi verilmiştir. Aynı şekilde Balıkesir İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu'nun ismi Balıkesir Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak değiştirilmiştir, 2 yıllık Balıkesir Meslek Yüksekokulu'nun ismi ise aynı kalmıştır. Uludağ Üniversitesi'nin çatısı altında on yıl kalan bu kurumlar, sağlıklı ve istikrarlı bir gelişme ile Balıkesir Üniversitesi için güçlü bir alt yapı oluşturmuşlardır.Balıkesir Üniversitesi, 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 3837 Sayılı Kanun gereğince kurulmuş ve 1 Ocak 1993 tarihinden itibaren de tüzel kişilik kazanarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

FAKÜLTELER
Fen-Edebiyat Fakültesi
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi
Necatibey Eğitim Fakültesi
Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Tıp Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Veteriner Fakültesi
Bandırma Denizcilik Fakültesi

YÜKSEKOKULLAR
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Balıkesir Sağlık Yüksekokulu
Bandırma Sağlık Yüksekokulu
Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu

MESLEK YÜKSEK OKULLARI
Balıkesir Meslek Yüksekokulu
Ayvalık Meslek Yüksekokulu
Bandırma Meslek Yüksekokulu
Burhaniye Meslek Yüksekokulu
Dursunbey Meslek Yüksekokulu
Edremit Meslek Yüksekokulu
Erdek Meslek Yüksekokulu
Gönen Meslek Yüksekokulu
Havran Meslek Yüksekokulu
Sındırgı Meslek Yüksekokulu
Susurluk Meslek Yüksekokulu
Bigadiç Meslek Yüksekokulu
Savaştepe Meslek Yüksekokulu
Altınoluk Meslek Yüksekokulu
İvrindi Sağlık Meslek Yüksekokulu
Manyas Meslek Yüksekokulu

ENSTİTÜLER
Fen Bilimleri Enstitüsü
Sosyal Bilimler Enstitüsü
Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Edremit Zeytincilik Enstitüsü
Gönen Jeotermal Enstitüsü


REKTÖRLÜĞE BAĞLI BİRİMLER
Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarihi Bölümü
Türk Dili Bölümü
Yabancı Diller Bölümü
Enformatik Bölümü
Beden Eğitimi ve Spor Bölümü

UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZLERİ

Temel Bilimler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Atatürk İlkeleri ve İnkılapları Tarihi Araş. Ve Uy. Merkezi
Balıkesir Yöresi Kültürünü Araştırma veUygulama Merkezi
Bilgi İşlem Araştırma ve Uygulama Merkezi
Bor Araştırma ve Uygulama Merkezi
Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi
Turizm Araştırma ve Uygulama Merkezi
Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi
Avrupa Birliği Merkezi
Burslu Öğrenci Merkezi

KAMPÜS
Balıkesir-Bigadiç Karayolunun 17. kilometresinde bulunan Çağış kampusü yaklaşık 5 bin dönümlük bir alan üzerine kurulmuştur.Çağış Kampüsü’nde Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Balıkesir Meslek Yüksekokulu, Fen-Edebiyat Fakültesi, Rektörlük Binası, Spor Salonu, Turizm Uygulama Oteli tamamlanmıştır.Mediko Sosyal Merkezi ve alt yapı inşaatları ise devam etmektedir.

ULAŞIM
Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsü'ne ulaşım Belediye otobüsleri ve minübüsler ile sağlanmaktadır.Ayrıca Bigadiç ve Sındırgı otobüsleri ile ulaşım mümkündür.

BURS
Balıkesir Üniversitesi'nde eğitim-öğretim gören ve ihtiyacı olan öğrencileri Başbakanlık ve Sosyal Yardımlaşma Fonu, SKS Sosyal Hizmetler Birimi, Bandırma Teknolojik Araştırma Vakfı, Balıkesirli hayırsever vatandaşlar ve Balıkesir Üniversitesi Vakfı aracılığıyla burs ve çeşitli maddi destekler sağlanmaktadır.

BARINMA
Üniversitemizin öğrencilerini bir bölümü Yurt-Kur'a ait 1152 kapasiteli kız öğrenci yurdu ile 1072 kapasiteli erkek öğrenci yurdunda barınmaktadır.Ayrıca öğrenciler özel yurtlarda ve kiralık evlerde de kalabilmektedir.Bu yıl hizmete giren BAÜ Vakfı Öğrenci Yurdu 200 öğrenciye modern bir binada hizmet vermektedir.Yurt-Kur 2007 yılında kampus alanında 1000 kişilik öğrenci yurdu yapımına başlanacaktır.

SAĞLIK
Üniversitemizde okuyan ve hiçbir sosyal güvencesi olmayan öğrencilerin tüm tedavi giderleri üniversite tarafından karşılanmaktadır.Mediko-Sosyal Merkezi'nde 5 doktor, 2 diş hekimi, 5 hemşire hizmet vermektedir.Merkezimizde 1 diş ünitesi, 1 tahlil laboratuarı ve acil durumlarda kullanılmak üzere 1 ambulans mevcuttur.

BESLENME
Üniversitemizin öğrencilerine tüm birimlerde ucuz, kaliteli dört çeşit öğle ve akşam yemeği verilmektedir.Ayrıca Rektörlüğümüz her okulda ihtiyacı olan öğrencilere belirli oranlarda ücretsiz yemek imkanı sağlamaktadır.Okullarda yemekhanelerin dışında öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayabileceği modern kantinler de mevcuttur.

SPOR
Spor faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla kullanılan 2 spor salonu, 4 tenis kortu, 1 duvar tenisi, 4 basketbol sahası, 1 halı saha ve koşu parkuru bulunmaktadır.Her yıl Rektörlük Kupası ve Bahar Şenlikleri Spor Karşılaşmaları adı altında çeşitli branşlarda etkinlikler düzenlenmektedir.Ekiplerimiz her türlü yarışma ve etkinliklerde Üniversitemizi başarı ile temsil etmektedir.Yapımı tamamlanan 2500 kişilik spor salonu öğrencilerin kullanımına açılmıştır.

SOSYAL ETKİNLİKLER
Üniversitemizin öğrencilerinin boş zamanlarını değerlendirme, dinlenme gibi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Atatürkçü Düşünce, Tiyatro, Müzik, Resim, Halk Oyunları, Edebiyat ve Kitap, Endüstri Bilimleri ve Teknoloji, Sinema ve Fotoğrafçılık, Doğa-Çevre ve Gezi, Gönüllü Abla-Ağabey ve Torun, Özürlü ve Yardıma Muhtaç Çocukların Eğitimi, Sivil Savunma, Avrasya, Etik Değerler, Bilgisayar ve İnternet, Step ve Modern Dans toplulukları kurulmuştur.Bu topluluklar faaliyetlerini akademik danışmanlar gözetiminde yıl boyu sürdürmekte, çalışmalarını sergi, konser, gösteri, şenlik, dinleti, konferans ve yarışma olarak Balıkesir Halkı ile paylaşmaktadırlar.Nisan-Mayıs aylarında Bahar Şenlikleri düzenlenmektedir.

MERKEZ KÜTÜPHANE
Üniversitemizin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin geliştirilmesinde etkin görevi bulunan ve bu doğrultuda gerekli bilgi kaynaklarını toplayarak kullanıcıların hizmetine sunulan bir bilgi merkezi olmayı hedeflemiş olan Merkez Kütüphane Çağış Kampüsünde Rektörlük binasında hizmet vermekte olup, danışma kaynakları, kitaplar, süreli yayınlar 500 m²lik bu alan içinde hizmete sunulmaktadır.Satın alma ve bağış yolu ile gelen kaynaklardan oluşan Merkez Kütüphane Koleksiyonu 30.000 adet kitaptan oluşmaktadır.Hazırlanan Merkez Kütüphane Web Sayfası, 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılı başından itibaren İnternet üzerinden kullanıma açılarak Merkez Kütüphanenin hizmet ve olanakları tanıtılmakta ve araştırıcıların bir çok bilgi merkezlerine, bilgi alanlarına ve elektronik kaynaklara ulaşmaları sağlanmaktadır.

BİLGİ İŞLEM MERKEZİ
Balıkesir Üniversitesi; eğitim ve öğretiminde en iyi verimi alabilmek için bilgi teknolojilerinden en üst düzeyde faydalanmayı ilke edinmiştir.Bu sebeple fakülte ve yüksekokullarında bilgisayar laboratuarı bulunmaktadır.Bütün laboratuvarlar internete bağlı olup, ders saatleri dışında öğrencilerin internete erişimleri sağlanmaktadır.Öğrencilerin ders kayıtları da internet üzerinden gerçekleşmektedir.

Balıkesir Üniversitesi Çağış yerleşkesinde inşaatı halen devam eden Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi 1500 öğrenciye barınma olanağı sağlayacaktır. Projenin 1. Etabı olan A Blok 750 kişi kapasitesi ile Eylül 2011'de hizmete girecektir. Odalar 2 ve 3 kişiliktir.

Balıkesir Üniversitesi Öğrenci Yaşam Merkezi'nde sınırsız internet hizmeti, 24 saat özel güvenlik, 24 saat sıcak su, yangın alarm sistemi, asansör, her katta kullanıma açık mutfak, çamaşırhane, etüd odaları, yurt öğrencilerinin kullanabileceği spor salonu bulunmaktadır. Her odada Lcd Tv, buzdolabı, banyo, tuvalet, yatak, kütüphane, çalışma masası, elbise dolapları, şifreli para kasası bulunmaktadır. Ayrıca öğrencilerimizin her türlü sosyal faaliyetlerini karşılayacak olan ÇAM (Çağış Alışveriş Merkezi) Eylül 2011'de hizmete girecektir.



Kategori:
Bu haberde sizin de yorumunuz yayınlanabilir! Lütfen üye girişi yaparak bir yorum gönderin.
Yorum gönderebilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Üye Girişi | Üye Ol
Toplam (0) adet yorum eklenmiştir.


Dursunbey'de 4 yıllık Üniversite İhtiyaç mı ?


Resulullah (sav) bevletti. Hz. Ömer de arkasında, elinde su kabı olduğu halde durdu. Resulullah onu görünce: "Bu da ne, ey Ömer?" buyurdular. Hz. Ömer: "Sudur, yıkanırsın!" dedi. Resulullah: "Ben her bevledişimde abdest almakla emrolunmadım, bunu yapacak olsam bu, (ümmete vacib) bir sünnet olur" buyurdular.

Ebu Davud, Taharet 22, (42); İbnu Mace, Taharet 20, (327)

Dursunbey için namaz vakitleri. İmsak: Güneş: Öğle: İkindi: Akşam: Yatsı:
Takımlar O G B M P
1Galatasaray33293190
2Fenerbahçe33275186
3Trabzonspor331741255
4Beşiktaş331561251
5Rams Başakşehir FK331471249
6Çaykur Rizespor331461348
7Kasımpaşa331371346
8Bitexen Antalyaspor3311121045
9Corendon Alanyaspor3311121045
10 EMS Yapı Sivasspor3311121045
11Yukatel Adana Demirspor339141041
12 Yılport Samsunspor331091439
13MKE Ankaragücü338131237
14Mondihome Kayserispor3310101337
15Tümosan Konyaspor338121336
16Gaziantep33971734
17Vavacars Karagümrük33891633
18Atakaş Hatayspor337121433
19Siltaş Yapı Pendikspor33791730
20Istanbulspor AS33472216
Şampiyonlar Ligi
UEFA Kupası
Küme Düşenler
BIST
2.007,55
Dolar
13,8288
Euro
15,6364
Altın
795,6600
Copyright © 2010 Dursunbey.com - Tüm Hakları Saklıdır | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.